Tips Pengurusan Masa Untuk Ejen Hartanah

Masa ialah wang dan masa sangat penting kerana setiap individu hanya mempunyai dua puluh empat jam setiap hari.Untuk menggunakan masa dengan sebaik-baiknya mungkin pengurusan masa dianggap sebagai cara yang terbaik sekali. Pengurusan masa ialah kebijaksanaan membahagikan masa untuk menjalankan tugas yang berbeza pada masa yang berlaian setiap hari. Pengurusan masa setiap orang berbeza kerana kerana aktiviti dan kegiatan yang dilakukan tidak sama.

Oleh itu, di bawah terdapat beberapa tips penguruskan masa yang wajib ejen hartanah tahu.

1. Tetapkan Tujuan

ejen hartanah

Semasa anda bekerja dengan pelanggan, penting untuk menetapkan tujuan untuk mereka. Beritahu mereka bahawa anda akan membuat panggilan telefon tidak dijawab antara jam ini hingga jam tersebut. Anda akan menghantar e-mel kepada mereka sekali sehari, seminggu atau sebulan. Sebelum mereka masuk ke dalam kereta anda untuk melihat kediaman, lihat rumah secara visual melalui internet atau kertas, dan kemudian apabila anda menunjukkan rumah, rumah itu disusun dalam bulatan dari titik permulaan (pejabat anda) kembali ke titik permulaan. Mengatur mengelakkan masa perjalanan yang lama dan membuat anda tetap berada di landasan yang betul.

2. Jadualkan semua perkara walaupun kecil

ejen hartanah

Sebagai ejen hartanah, semasa bekerja dengan kakitangan atau ahli pasukan yang lain, pastikan mereka tahu apa tugas mereka untuk setiap hari, minggu dan bulan. Mempunyai kalendar pasukan visual di pejabat yang cukup besar untuk melihat dengan cepat yang boleh anda ubah dengan mudah adalah idea yang bagus. Sistem ini berhenti atau membantu mengelakkan tarikh akhir dan soalan aktiviti yang dapat dijawab oleh mereka dan bukannya mengganggu kerja untuk bertanya.

RentGuard Rental Collection – Free up your time

3. Sekat masa anda

ejen hartanah

Tuliskan matlamat apa yang ingin anda capai untuk hari tersebut. Tulis senarai tugas yang perlu anda lakukan untuk mencapai tujuan tersebut. Siapa yang anda tunggu untuk hari itu? Siapa yang anda perlu hubungi? Anda mesti melakukan senarai ini setiap pagi sebelum anda membuka komputer anda untuk memeriksa e-mel anda.

Pastikan anda hanya memeriksa e-mel anda dua hingga tiga kali sehari – dan menyekat masa 15 minit beberapa kali sehari untuk berjalan-jalan, melayari internet, media sosial atau permainan. Menetapkan pemasa di meja atau pada telefon pintar anda akan mengelakkan anda mengambil terlalu banyak masa  untuk rehat.

4. Rancang blog dan iklan anda terlebih dahulu

ejen hartanah

Penting untuk menetapkan iklan, blog dan podcast untuk pemasaran dan rangkaian. Mengambil masa satu atau dua jam pada hujung minggu atau pada waktu petang untuk menulis semula blog untuk bulan ini adalah idea yang bagus. Simpan dalam dokumen anda dalam urutan berangka setiap bulan sehingga anda dapat mencarinya dengan mudah semasa membuat kiriman.

Kadang-kadang menggunakan blog yang sama seperti yang anda lakukan pada awal tahun adalah baik jika maklumat itu masih bernilai. Tetapkan iklan Facebook, surat khabar dan media anda sebulan sekali dan rancang jangka waktu penerbitan pada bulan berikutnya untuk membolehkan kepelbagaian. Penjadualan ini membuat anda menetapkan jumlah waktu tertentu sebulan sekali untuk menumpukan perhatian pada iklan sahaja. Setelah anda memfokus pada tugas itu, menjadi mudah untuk merancang beberapa iklan mudah.

Pra rakamkan podcast, rancangan radio atau Google Hangout anda untuk menerbitkan secara konsisten pada hari yang sama setiap minggu atau bulan.

87% Pembaca akan sambung membaca :
https://www.rentguard.com.my/blog/?p=5231

Source: RentGuard.com

(Visited 18 times, 1 visits today)