Debit Langsung atau Perintah Tetap?

Image result for money in bank

Jika anda menjalankan perniagaan yang memerlukan aliran tunai yang tepat dan biasa, maka anda harus mengenali dua istilah seperti “debit langsung” dan “pesanan tetap”. Kedua-dua pilihan ini dibuat untuk tujuan yang sama, iaitu, membenarkan bank anda membuat bayaran tetap ke akaun perniagaan anda. Dalam kedua-dua pilihan, anda perlu memilih jumlah yang anda ingin bayar selepas selang waktu biasa.

Singkatnya, kedua-dua pilihan ini adalah cara paling mudah untuk membayar bil anda. Oleh itu, kita akan lihat yang mana satu lebih sesuai untuk perniagaan anda.

1. Pesanan tetap

Debit langsung
Sekarang, apabila anda membuat pesanan tetap sebagai kaedah pembayaran, terdapat dua kelemahan utama untuk kaedah ini. Pertama, anda tidak boleh  menukar jumlah pembayaran tanpa membatalkan pembayaran lama. Ini bermakna setiap kali anda perlu membuat perubahan kecil dalam jumlah pembayaran, anda perlu membuka akaun baru dengan yuran pentadbiran baru. Dengan cara ini, anda akan kehilangan banyak wang untuk perkhidmatan pentadbiran.
Kedua, jika atas alasan tertentu bayaran belum dikreditkan ke akaun perniagaan anda, mungkin diperlukan waktu satu bulan untuk memberitahu Anda bahwa pembayaran belum dibuat. Ini juga merupakan masalah yang serius kerana ia boleh mengganggu aliran tunai dalam perniagaan anda.
Dengan kedua-dua kekurangan ini, orang masih menggunakan mod tetap sebagai pilihan pembayaran mereka, dan satu-satunya sebabnya adalah kesederhanaannya. Proses melakukan semua ini sangat mudah, dan tidak ada terlalu banyak dokumen yang akan menghalang anda daripada menggunakan kaedah ini.
Debit Langsung

2. Debit Langsung

debit langsung
Debit langsung, sebaliknya, lebih sesuai untuk keperluan perniagaan anda dan mempunyai sejumlah manfaat secara teratur. Kelebihan pertama ialah anda boleh menukar harga dan yuran pada bila-bila masa tanpa sebarang overhead atau yuran pentadbiran. Anda juga boleh menawarkan kepada pelanggan anda sejumlah istilah pembayaran yang menarik yang akan meningkatkan hubungan perniagaan anda.
Kelebihan terbesar yang menawarkan debit langsung ialah keselamatan pelanggan. Ia adalah perkhidmatan yang sangat baru, tetapi ia sangat berkesan. Anda boleh menawarkan pilihan keselamatan yang telah ditentukan oleh pelanggan anda yang boleh dikembalikan kepada bank jika pembayaran yang salah telah dibuat kerana salah faham. Ini adalah faedah yang dapat disebarkan langsung secara teratur. Debit langsung kini lebih sering digunakan dan orang bergantung pada kaedah ini untuk membuat pembayaran berulang.
Ini adalah fakta tentang kedua-dua cara.

3. Kesimpulannya

Debit Langsung

Sekarang pilihan bergantung sepenuhnya kepada keperluan perniagaan anda. Jika anda percaya bahawa pesanan tetap adalah yang terbaik untuk perniagaan anda maka anda boleh memilih pilihan ini. Walau bagaimanapun, seperti yang anda dapat lihat dari perbincangan di atas, debit langsung lebih mudah untuk perniagaan dan pelanggan anda. Perbincangan ini tidak memaksa anda berbuat apa-apa, tetapi bertujuan untuk menerangkan pemikiran anda agar anda dapat membuat keputusan yang tepat untuk anda. Jadi analisis keperluan perniagaan anda dan pilih yang terbaik.
90% reader will continue read:  https://www.rentguard.com.my/blog/?p=4600
(Visited 103 times, 1 visits today)