Mengapa Pilih Sistem Pungutan Automatik?

Sistem Pungutan Automatik
Sistem Pungutan Automatik adalah kaedah yang sangat mudah untuk mengumpulkan pembayaran dari pelanggan untuk perniagaan dari pelbagai saiz. Ia akan ditolak dari bank secara automatik dan segala permintaan yang gagal akan diserahkan semula untuk anda. Sekiranya ada masalah dengan pembayaran, pembayaran akan segera ditandai.

Oleh itu, berikut adalah empat sebab mengapa sistem pungutan secara automatik lebih mudah bagi tuan tanah dan lebih selesa untuk penyewa.

1. Jadual Pembayaran Telah Ditetapkan

Sistem Pungutan Automatik

Sebilangan besar tuan tanah tidak hanya memilih pungutan sewa secara online, penyewa lebih bersedia untuk membuat pembayaran berulang juga. Cek, sampul surat, dan setem nampaknya sudah ketinggalan zaman terutama bagi penyewa yang lebih muda, tetapi penyewa yang lebih tua juga beralih ke pembayaran bil secara online.

Tetapi membayar dengan cek juga membatasi kemampuan untuk menjadualkan pembayaran berulang dengan mudah. Sistem pungutan automatik mempunyai sifat yang berbeza. Ia sangat mudah untuk membut pembayaran kerana sistem ini akan menolak duit anda dari bank pada tarikh yang ditetapkan didalam perjanjian. Jadi Sistem Pungutan Automatik ini sangat memudahkan kerja bagi penyewa dan juga tuan tanah.

2. Mengurangkan Tunggakan Sewa

Sistem Pungutan Automatik

Menerima pemberitahuan dan peringatan apabila sewaan dijelaskan menjadikan penyewa anda sedar dan bertanggungjawab untuk membayar sewa tepat waktu. Menurut, alat pembayaran sewa dalam talian membolehkan penyewa memasukkan sewa ke dalam akaun bank anda tanpa memberi penyewa akses kepada maklumat perbankan anda. Dalam kebanyakan kes, pembayaran dipindahkan ke akaun bank anda melalui Rangkaian ACH. Platform pembayaran merangkumi laman web, aplikasi mudah alih, pesanan teks, dan perkhidmatan bayar melalui telefon.

Dengan menggunakan sistem pungutan automatik ini, sangatlah pasti ia dapat mengurangkan tunggakan dari penyewa.

 

Sistem Pungutan Automatik
RentGuard Rental Collection – Free up your time

3. Status Pembayaran Boleh Diakses Bila-bila Sahaja

Sistem Pungutan Automatik

Mengutip wang sewa anda secara online  semestinya memberi anda dokumentasi digitalseperti resit, jadi anda boleh melewatkan kertas kerja. Banyak perkhidmatan juga mudah diimport ke perisian perakaunan, yang membebaskan anda menghabiskan masa anda pada aspek pengurusan harta tanah yang lebih penting, seperti pemeriksaan penyewa.

Menggunakan platform untuk menerima pembayaran sewa secara online dapat memberikan pemberitahuan masa nyata apabila pemindahan wang berjaya dimasukkan ke dalam akaun anda. Ini membolehkan penglihatan yang lebih besar mengenai status transaksi sewa di pelbagai hartanah, dan meningkatkan kebertanggungjawaban penyewa anda.

4. Mejimatkan Masa Dan Wang

Sistem Pungutan Automatik

Sistem ini dapat memudahkan kerja anda lagi kerana ia menjimatkan masa dan mudah digunakan. Ini bermakna anda dapat meluangkan lebih banyak masa untuk melakukan perkara yang anda lebih penting terdahulu. Anda dapat memeriksa bil-bil dengan lebih mudah dan anda dapat mengetahui berapa banyak wang yang dikeluarkan setiap bulan.

Selain itu, anda tidak perlu berjumpa dengan tuan rumah atau ke bank untuk membuat pembayaran. Anda tidak perlu membazir duit untuk membayar minyak atau masa anda untuk membuat pembayaran. Dengan menggunakan sistem ini anda boleh melakukannya melalui telefon bimbit sahaja. Oleh itu, sistem ini juga lebih selamat terutama dengan keaadaan sekarang dimana kita tidak digalakkan keluar akibat wabak yang menular.

90% Pembaca akan sambung membaca :
https://www.rentguard.com.my/blog/?p=5231

Source: mysmartmove.com

(Visited 34 times, 1 visits today)